Hur upptäcker man ett phishing e-postmeddelande

Det finns några tecken som kan hjälpa till att upptäcka ett phishing-e-postmeddelande. Dessa inkluderar:

1. E-postmeddelandet verkar komma från en okänd avsändare eller en avsändare som inte verkar vara pålitlig.
2. E-postmeddelandet innehåller länkar till webbplatser som inte verkar vara riktiga eller ser misstänkta ut.
3. E-postmeddelandet innehåller olämplig eller hotfullt språk.
4. E-postmeddelandet innehåller grammatiska eller stavningsfel.
5. E-postmeddelandet innehåller en begäran om att lämna ut känslig information, som lösenord eller bankuppgifter.

Om du misstänker att ett e-postmeddelande är en phishing-attack, bör du inte klicka på några länkar eller lämna ut någon information. I stället bör du rapportera e-postmeddelandet till din IT-avdelning eller den organisation som det verkar komma från och ta bort e-postmeddelandet från din inkorg. Du kan också använda olika typer av säkerhetsprogramvara för att hjälpa dig att upptäcka och skydda dig mot phishing-angrepp.