Vad är övervakning av lösenord?

En tjänst som skannar efter exponerade lösenord kopplade till företagets domän. Vertyget skannar clear, deep och darkwebb efter exponerade mailadresser och lösenord kopplade till den mailadressen, dvs ej specifika medarbetare utan endast på domännivå. Dessa uppgifter kan ha blivit exponerade i olika dataläckor eller intrång från tredjepartsidor där dessa mailadresser har använts.
Eftersom dessa läckta uppgifter är att likställa med att lämna nyckeln till huset utanför dörren och därmed i princip ge bort den till tjuven så är det ett enkelt sätt att säkra upp sin verksamhet. Det är dessutom förvånansvärt vanligt att hitta företagsuppgifter i stora läckor, detta eftersom ex. företagets mailadress ofta används på privata tjänster, och tillhörande lösenord återanvänds gärna för enkelhets skull.