Vad är en webbsidebesiktning?

En webbsidebesiktning är ett verktyg som har som huvudsaklig uppgift att testa om det finns kända tekniska sårbarheter på er hemsida. En webbsida skannas av och ev. sårbarheter på den webbsidan sammanställs i en rapport. Dessutom ges när det är möjligt rekommendation/förslag på hur man kan gå tillväga för att åtgärda sårbarheten.

Detta är viktigt för att hela tiden tillse att webbsidan fungerar som den ska för besökaren, alltid finns tillgänglig, så att affären helt enkelt flyter på smidigt för ägaren av webbsidan.

En sådan här besiktning kan jämföras med en vakt som patrullerar utanför ett hus och känner efter öppna dörrar och fönster. Om vakten hittar något som står öppet så görs en rapport till ägaren för att man ska kunna stänga dörren eller fönstret och undvika att en tjuv smyger in.