Vad är phishing?

Phishing är en typ av internetbedrägeri där bedragare försöker lura människor att avslöja personlig information eller kontouppgifter genom att skicka falska e-postmeddelanden som ser ut att komma från pålitliga källor.

Syftet med phishing är att få mottagaren att klicka på en länk eller bifogad fil som innehåller skadlig kod som kan användas för att stjäla personlig information eller infektera datorn med skadlig kod.