Vad gör jag om jag vet att någon klickat på en phishinglänk?

Vad gör jag om jag vet att någon klickat på en phishinglänk?

Om du som företag misstänker att någon i ditt företag har klickat på en phishing-länk bör du omedelbart kontakta din IT-leverantör, IT-support eller motsvarande för att få hjälp.
Om du själv är administratör är det viktigt att du ser till att alla lösenord byts ut så att bedragarna inte kan få tillgång till viktig företagsinformation. Dessutom bör du vara uppmärksam på tecken att företagets system har blivit infekterade med skadlig kod. Det syns genom en ovanligt hög användning av systemets processorkraft (kryptering) eller internetanslutning. Om du är osäker på vad du ska göra bör du kontakta en säkerhetsspecialist för professionell hjälp.