Varför har min domän blivit svartlistad?

Varför har min domän blivit svartlistad?

Domäner kan hamna på svartlistor av olika anledningar, och det beror ofta på aktiviteter som anses vara skräppostrelaterade eller misstänkta för att vara skadliga. Här är några vanliga skäl till varför en domän kan bli svartlistad:

  1. Skräppostskickning: Om din domän används för att skicka stora mängder skräppost eller oönskad e-post till mottagare kan detta leda till svartlistning.
  2. Komprometterad server: Om din e-postserver har blivit komprometterad av skadlig programvara eller hackare och används för att skicka skräppost, kan din domän svartlistas.
  3. Felaktig e-postsäkerhetskonfiguration: Om din domän inte har rätt e-postsäkerhetskonfigurationer, som SPF, DKIM och DMARC, kan det göra det enklare för skräppostare att förfalska e-postmeddelanden från din domän.
  4. Missförstånd eller felaktig rapportering: Ibland kan en domän hamna på en svartlista av misstag eller på grund av felaktig rapportering från e-postmottagare eller svartlistetjänster.
  5. Delade IP-adresser: Om du delar en IP-adress med andra och en av dem skickar skräppost, kan hela IP-adressen hamna på en svartlista, vilket påverkar alla som delar den.

För att åtgärda problemet med en svartlistad domän bör du:

  1. Identifiera orsaken till svartlistningen.
  2. Åtgärda problemet (t.ex. säkra din e-postserver, ta bort skadlig kod eller stoppa skräppostskickning).
  3. Kontakta den relevanta svartlistetjänsten eller organisationen och följa deras riktlinjer för att få din domän borttagen från svartlistan.
  4. Implementera och upprätthålla god praxis för e-postsäkerhet för att undvika framtida problem.

Det är viktigt att vidta åtgärder snabbt om din domän hamnar på en svartlista för att undvika negativa påverkan på din e-posts leverans och ditt rykte som avsändare.

    • Related Articles

    • Vad ska jag göra om min domän blivit svartlistad?

      För att hantera problemet med en svartlistad domän bör du: Identifiera orsaken till svartlistningen. Åtgärda problemet (t.ex. säkra din e-postserver eller ta bort skadlig kod). Kontakta den relevanta svartlistetjänsten eller organisationen för att ...
    • Varför övervakar ni mina uppgifter?

      Safestate samarbetar med ett antal olika partners där du som kund får ta del av våra proaktiva cybersäkerhetstjänster. Däribland ingår det att vi övervakar om dina uppgifter har exponerats. Vi utgår då från ett sökord, det kan vara en mail eller en ...
    • Det står att DKIM saknas trots att jag har det, varför?

      Avsaknaden av ett resultat kan bero på flera orsaker. DKIM kan vara felkonfigurerat eller saknas. Det kan också vara så att du använder en unik selektor, vilket förhindrar oss från att verifiera DKIM. Om du vill att vi ska kunna verifiera DKIM, är du ...
    • Min PIN-kod fungerar inte

      Den absolut vanligaste anledningen till att en PIN-kod inte fungerar är att den har hunnit gå ut eller att den redan använts. PIN-koden fungerar bara för en inloggning av säkerhetsskäl. Skicka in ett ärende till oss längst ned på denna sida så löser ...
    • Vi har åtgärdat identifierade sårbarheter och skulle vilja köra ytterligare en webbsidebesiktning- hur gör vi?

      När ni eller er IT-leverantör har fixat eventuella sårbarheter är det alltid bra att säkerställa att det är åtgärdat genom att genomföra ytterligare en webbsidebesiktning. Skulle ni vilja göra detta, skicka en fråga till oss via formuläret längst ned ...